- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sreda, 22. november 2017

8. Pet svetih pravil
Gospodovih osebnih služabnikov in prijateljev

Sveta Tereza iz Avile

22.11.2017, sre.

Znanost študija Ljubezni do Gospoda

Pozdravljeni nam vsi skupaj, ki iščete pot do Poti Domov! Do sedaj smo torej razložili, da lahko Jezusa Gospoda V CELOTI sprejmejo le tisti, ki v tem svetu ne najdejo več kakšnih velikih upanj. Zato se Spomnijo Gospoda, in Gospod jim daruje OLAJŠANJE v srce. Zaradi te kaplje Milosti se jim duša začne zbujati, nora od same misli na to, da Bog je in da je Ljubezen. Takšna duša je odločena storiti vse, da Ga sreča iz srca v srce in iz oči v oči. Posledično izvaja vse, za kar misli, da jo bo pripeljalo bližje Bogu. Seveda pa je pri tem toliko manj uspešna, kolikor manj ima Znanja o Ljubezni do Boga in o Služenju Gospodu, ki je Odrešenik. To Znanje se ne dobiva na teoloških fakultetah, pa tudi pri svetih mašah ne, in tudi pri župnikih žal ne, ampak samo pri ljudeh, ki so sami uresničili Ljubezen do Gospoda (Prvo Božjo zapoved), ker samo oni lahko pravilno interpretirajo kandidatovo rast in zdrse in pomanjkljivosti in začetke karizem. In kar je še najpomembnejše: kdor je res z Gospodom, je vedno poln Božjega obilja, Žive vode Življenja, zato je medsebojna NAKLONJENOST s tako osebo ključna za dovršitev Znanosti Ljubezni do Boga, in s tem lastnega Zveličanja.

Kajti od takega duhovnega vodnika se k nam zlivata Božja Moč in Milost, da ne potonemo pri začetniških poskusih preplavanja brezmejnega oceana vzročnosti, ki ločuje naš materialni svet od duhovnega sveta, ki je naš resnični Dom, ker tam je Gospodovo Kraljestvo.

Obstajajo tudi redke osebe/duše, ki do Gospoda pridejo brez takšnega duhovnega vodnika, ker so vodene direktno od Boga, a mi se ne smemo zanašati na to, kajti NAJVERJETNEJE NISMO tovrstna 'stara duša', zato na začetku Poti vsekakor potrebujemo Cerkev, ko pa stopimo na zadnjo tretjino Poti h Kristusu, pa potrebujemo realiziranega duhovnega vodnika, ki je v Ljubezni z Gospodom, ki je Jezus Kristus Kralj, Jezus Kristus Zmagovalec, Jezus Kristus Rešenik in Jezus Kristus Izganjalec. A tudi tu so na voljo različice:

ker obstajajo ljudje, ki so bolj 'fizične' narave verniki, ter tisti, ki so bolj 'mentalni'. Razlika med njimi na kratko: prvi se morajo dotakniti, drugi pa lahko svoje učenje in služenje opravljajo 'v duhu'. Podobno je npr. pri zdravilcih: nekateri morajo položiti roke na bolnika, drugi pa lahko to opravijo v duhu, na daljavo, tudi na tisoče kilometrov daleč. In tako neki potrebujejo duhovnega vodnika, ki je umesen v fizično telo (in potrebujejo fizično sveto hostijo in sveto olje), drugi pa so že v stanju, da se z Ljubeznijo povežejo z nekim Gospodovim svetim, in se od njega učijo 'v duhu', npr. preko njegove podobe ali zapisov. V obeh primerih pa je ključna MEDSEBOJNA NAKLONJENOST. O tem bomo še več napisali kasneje, v natančnih razlagah detajlov Petih pravil svetnikov.

Pet osnovnih vodil vsakega resničnega Gospodovega svetega

Veliko je načinov hoje za Kristusom, a vsi ne prinašajo enakih rezultatov. Imamo duhovščino, redovnike, laike, posvečene laike, umaknjene Božje device, spokornike, puščavnike, laične redovne skupnosti, pomočnike Cerkvi, verske ustanove, šole in inštitute … Vsakdo lahko išče Gospoda na način, ki mu je blizu. A seveda so rezultati, količina Milosti, ki so je deležni, lahko zelo različni. Kajti če nekdo živi družinsko življenje, bo imel za Boga dnevno ZELO MALO ČASA, in posledično bo imel več časa za grehe in zdrse. Podobno bo tisti, ki v veliki meri meša Božjo Pot posvetnimi dejavnostmi in željami, imel mnogo manj časa za Boga in svetnike. Takšna oseba je 'mala posoda za malo Milosti'. Zato pravega iskalca zanimajo samo svetniki in svete duše v Gospodu: KAKO so oni živeli, da so prejeli 100%, torej so bili Odrešeni še za Življenja na Zemlji, ko so jim telesa bila tu, duše pa že Doma?! To nas zanima, IN NIČ DRUGEGA in nič manj od tega.

Pa si oglejmo pet nepogrešljivih pravil za Božje ljudi. Predlagam, da si jih sprintate, nalepite na kartonček, vtaknete v prozorno mapo ali folijo, ter vsakodnevno polglasno preberete. Potem bodo vstopila v vaš um in počasi začela prinašati spremembo v vašem življenju. Najpomembnejše je PRVO PRAVILO, vsa ostala so mu le v pomoč.


Osnovnih pet pravil Božjih ljudi

1. Kadar je le možno, se umakni, ter tiho in ljubeče ponavljaj (poj) Gospodovo sveto Ime. Imej željo, da Ga veseliš.

2. Neslišno ponavljaj sveto Ime NAVKLJUB moteči okolici.

3. Nenehno, vsak dan, s telesom vadi jekleno voljo.

4. Jekleno voljo v celoti podredi Gospodovi Volji in Poti.

5. Najdi si duhovnega vodnika, ki živi tako in pozna Gospoda osebno. Brez njega ne moreš spoznati ne sebe, ne Gospoda, ki je Kristus.

Vsako od teh pravil zahteva natančna pojasnila, natančno razumevanje in natančno izvedbo. Potem je Pot odprta in Gospod je spoznan.  

Kot rečeno, v bistvu obstaja le eno pravilo, ena zapoved, to je prva zgoraj, ki je praktična izvedba Prve Božje zapovedi, ki Odrešuje vsakogar, ki se je drži, še celo demone:

Ljubi Gospoda, svojega Boga,
z vsemi močmi svojega duha, duše in telesa!

Kdor dela tako, bo kmalu začutil tole:


Kdor ima Moje zapovedi in se jih drži, ta Me Ljubi; kdor pa Me Ljubi, tega bo Ljubil Moj Oče, in tudi Jaz ga bom Ljubil in se mu razodel


Jezus je odgovoril in mu rekel: »Če Me kdo Ljubi, se bo držal Moje Besede in Moj Oče ga bo Ljubil. Prišla bova k njemu in prebivala pri njem.

ALELUJA!! Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja!!

V naslednjih zapisih pa se bomo natančno lotili vsake besede naštetih petih pravil za Božje učence. Pa od srca študirajte, ker v teh skrajno preprostih pravilih so apostoli, so očaki, so angeli in svetniki, je sveta Mati in je Gospod.



Pa še to: če kdo misli, da kani tale zguba jona biti nek duhovni učitelj, je k sreči v hudi zablodi: ker take marnje so ga že davno zapustile. Njegova naloga je le jonovska: povedati, kar ima za povedati po Gospodu. In kar je povedano, je Učitelj. Na bralcu/iskalcu pa je, da se nauči, in potem uči v Cerkvi in izven nje, še prej pa da v njej najde takšne duhovne vodike, ki so resnični, ne le mehanski, ter jih sledi. Kajti brez uresničenega petega pravila, je vse bolj ali manj ZAMAN. To bomo tudi dokazali, in je že dokazano, npr. v duhovni izgubljenosti nekaterih celo najučenejših teologov in klerikov. 





Ni komentarjev:

Objavite komentar


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.