- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sobota, 7. april 2018


59. Sanja o Večni Pomladi
Zastava novih časov
in kratek tečaj iz prerokovanja za vsakogar

Relief: Geografski inštitut Antona Melika

 7.4.2018, sončna sobota

Zadnjič sem malo počival, da se mašina za vrtanje skal ohladi, in razmišljal o strašni usodi Slovenije: že 80 let nam praktično vladajo levičarji. Prav gotovo je to tudi karmična posledica premočnega klerikaliziranja v preteklih stoletjih, in vprašal sem se: Bog ve, ali je ta karma že izpeta ali ni? In takrat sem v duhu zagledal:

Velika, globoka jama se je odprla v tleh, in vanjo so brez konca in kraja maširali ljudje s starimi zastavami, rdečimi praporji in zvezdami, kanglicami in čopiči z 'OF' barvo, titovkami in starimi puškami in brzostrelkami in Titovimi portreti … Notri so padali CK KPJ, tisti strašni brezobrazni kipi iz Ljubljane, ter mnogi zdajšnji ostareli zadrti tovariši. Bil je kataklizmičen občutek. A glej grozo:

jama, ki je izvirala iz doline pod Kamniškimi Alpami, se je le še širila, in vse staro je padalo vanjo, dokler ni zajela vse Slovenije, vse do meje, celotna 'kokoš' je bila udorna jama in vse grdo je padlo vanjo. To je trajalo in trajalo …

Ko je bilo tega končno konec, se je od spodaj navzgor spet dvignil relief Slovenije, kot pri tistem morskem polžu, ki ima lepa, trdna 'vrata', zaprlo se je, in bila je spet država, a čista. In potem je pihnil vetrc, pomladni vetrc je bil, in sredi dežele se je naredila zastava, ki je nežno plapolala. Bila je le iz dveh barv, spodaj bela, zgoraj 'slovensko zelena', pa Triglav je bil in voda pod njim.

Kontaktiral sem našo tiksim (tista-ki-sedi-in-misli), ki se na grafiko dokaj spozna, če bi utegnila to zastavo upanja, zastavo večne pomladi narediti, da jo pripopam tukaj. Tole sva ustvarila:
  

 Lahko pa je tudi kakšna druga varianta:




Vem, da mnogim manjka rdeča barva, a brez nje bo naš narod bolj srečen in manj prepirljiv. Ščit pa ni več potreben, kot bomo videli v razlagi spodaj. 

(Zdaj sem se spomnil, da je škof Štumpf prosil papeža Frančiška, če bi prišel v Slovenijo spravo delat med Slovenci, a je pozabil, da bi bila največja sprava v tem, če bi kar sama Cerkev glasno podpirala Združeno desnico+, ker potem bi vsi mladi dobili denar za družine, star(ej)ši in upokojenci bi bili s tem razbremenjeni, in ko je hrane dovolj za vse, tudi neverne, se duše pomirijo, ker tako je tudi pri volkovih, kadar je dovolj vsega za vse. Le tako se pomiri volkove, pastir med volkovi pa je le oklan in strgan.)

Razlaga videnja

Potem sem pomislil: Bog ve, kdaj bo do tega očiščenja naroda prišlo?, in dobil občutek, da bo zelo kmalu, že čez 20 let. O Bog, 'samo' še 5 mandatov moramo čakati? In prišel je odgovor v duhu, da je to zato, ker DANES nismo posejali dovolj velikega semena. Več o tem na koncu tega zapisa.

Ko sem si to ZASTAVO UPANJA malo skiciral, in ko je tiksim poslala prve osnutke, sem se samo čudil:

- BELA barva predstavlja ČISTOST: pri nevernih je to čistost pravnega reda in poštenost ljudi, pri vernih pa je še čistost pred Gospodom. Božje zapovedi.

- Športno ZELENA predstavlja VEČNO POMLAD. Pri nevernih je to večni optimizem, kreativnost in vedrost, pri vernih pa še naše krščansko upanje in veselje, kajti vrniti se h Kristusu, je Večna Pomlad.

- Triglav predstavlja našega gorskega očaka, nevernim predstavlja naravo in naše lepe gore, vernim pa še Troedinega Boga: Očeta, Sina in Svetega Duha.

- Voda spodaj nevernim predstavlja yin del (Triglav pa je yang), naravo, reke in morje; vernim pa predstavlja SVETEGA DUHA, oz. Živo Vodo Življenja. In poglejte, poglejte: kot da je krivulja vode spodaj ODSEV gore zgoraj; odsev v vodi. Za neverne. Za verne pa je to Sveti Duh med nami, ki je odsev Ljubezni Troedinega Boga.

Seveda ta zastava ni noben posebno nov izum, morda je kdo že podobno kje namalal, zato pa je blizu vsem nam. Takšno sem pač videl v svojem navdihu. Zato jo imenujem simbol ali ZASTAVA UPANJA. Če komu od Združene desnice plus pride prav, jo lahko svobodno uporabi kakor želi, le za avtorstvo si ne sme nihče lastiti ničesar, ker je avtor Nekdo iz duha, se mi zdi, kajti jaz se tega nisem sam spomnil, ker sploh niti za eno sekundo nisem razmišljal o kakšnih jamah in zastavah in upanjih. Preveriti, ali je že kje kakšna podobna zastava na svetu, upam da ni muslimanska :).

Problem udorne jame

Ko se je navdušenje glede simbola Upanja malo poleglo, sem začel gruntati, zakaj je jama nastala tam nekje v Kamniku? In se spomnil, da je od tam g. Šarec kandidat, pa tudi njegov sosed in kolega g. Tonin kandidat. In medtem ko sem čakal, da tiksim uredi barve, je danes zjutraj prišla novica s tole sliko s spleta:
  
Kot vidimo, je ta slika zrcalna, kot bi imela ogledalo na sredini, in g. Tonin je tako razpoložen, kot ga na srečanjih Združene desnice plus nismo nikoli videli. Tu je torej njegova narava, vsakdo mora iti tja, kjer je on res on, sicer je le kisloba, pa mora kofete piti. 


Ker gospoda Tonina ni več na srečanja Združene desnice plus, in tudi g. Zidanška zadnjič ni bilo, se moje napovedi uresničujejo, ko sem izrazil dvome v NSi iskrenost in napovedal, da se gre Toninu za kakršnokoli vlado, SAMO DA BO V VLADI. Ne bom komentiral te trgovske miselnosti, ker je vedno skregana z moralnostjo in Naukom, biznis pa vendarle prinaša - bolj me je mučilo, kaj pomeni ta jama, ki se je iz Kamnika odprla čez vso Slovenijo?

Počasi mi je nakapljalo: očitno se nam obeta zmagovita vlada: SD+NSi+Šarec plus še neki levičarji. Nam bodo te kombinacije vladale še 20 let, še 5 mandatov? In prinesle tak propad ljudstvu, da bo šele potem, po 100 letih levičarstva, prišel čas za očiščenje? Povsem mogoče, glede na prerokovalsko metodo, ki me jo je 'naučil' učitelj na Vzhodu:

Kratek tečaj prerokovanja za vsakogar

Moj učitelj, razsvetljena duša, je učil,

da sta v TEM TRENUTKU zbrana tako preteklost kot prihodnost.

Ko sem skozi leta premišljeval o tem, sem odkril, da človek s tem znanjem postane dokaj dober napovedovalec preteklosti in prihodnosti. Npr., te dni me je kontaktiral človek, ki je popolnoma sesut, tudi fizično, a je bojevit in spi v avtu. Nekje je naletel na moja pisanja, in Bog se ga je dotaknil, da me je poklical. No, iz tega njegovega SEDANJEGA stanja zlahka vidimo tako preteklost človeka, kot tudi prihodnost, ČE NE BO DANES STORIL NEKAJ DRASTIČNEGA V NOVO SMER, in s tem posadil seme Novega Življenja.

Zdaj pa napovejte prihodnost vi

Za napoved slovenske bližnje prihodnosti vzemite tele parametre:

- Združena desnica se ni združila, pridružil se ji je le SDS, kar je pohvalno in občudujoče,
- a NSi je 'kidnila' k levičarjem,
- SLS pa tudi nekam na Primorsko ali kam, le kdo ve za njih?
- Cerkev veliko javka (še več pa bo), a nobeden od vodilnih klerikov ni izrazil NATANČNE usmeritve svojega voljenja, niti nihče ne upa usmeriti vernikov k resnično zdravilnemu programu Združene desnice+.
- Nikjer nisem zasledil televizijskega posnetka ali prenosa zadnjega srečanja vse bolj okrnjene ZD+.
- Ali ''Janševa TV'' ni prišla neposredno snemat oz. kje je posnetek? So snemali le takrat, ko so oni organizirali shod pri frančiškanih? Če kdo najde posnetek, naj ga prosim sporoči spodaj v komentarjih.
- Tega srečanja ni zaznal nihče, kot je videti. Zato je bilo ZAMAN. Torej je bilo slabo organizirano, kajti takšna lokalna in osebna druženja nimajo POPOLNOMA NOBENEGA VPLIVA  na slovensko populacijo volivcev. Samo zavajajo prisotne po principu samo-iluzije, ker ljudje v šotoru ali dvorani ploskajo in te pridejo objeti, na volitvah pa dobiš en procent.

Iz teh parametrov DANAŠNJEGA TRENUTKA lahko sami prerokujete, kaj se bo zgodilo na pomladnih volitvah. Razen:

Razen če se na ZD+ ne zgodi VELIK KRIK, ki bo prinesel VELIK ODMEV. Kar pa je glede na stanje vernikov in Cerkve praktično fata, velika Fata, fata-morgana. Če že 70 let volijo levičarje po maši, naj jih pa še naslednjih 20?

Zaključek

Za Uspeh na tokratnih volitvah je še vedno odsoten VELIK KRIK, ki pa ga razbita 'desnica večnih zgub' žal nekako ne zmore, ker je 'desni verniki' nočejo podpreti. Zato ni dovolj t.i. kritične mase. Še težje pa bo na naslednjih volitvah, kajti že po zdajšnjih bo večina 'desnih' volivcev in polovica 'desnih' strank volilo in se parilo z levimi strankami ruskega razkroja in sprenevedanja.

Zato bo treba - če bo ostal sedanji trend - pretrpeti nekaj novih mandatov hinavstva, da bo propad res dovolj velik, kajti človek je enako pripravljen za zobozdravnika, kot za večje politične spremembe: šele, ko je zob že čisto gnil in država že povsem gnila. Dandanes pa nam gre ravno toliko dobro, da nismo ne tič, ne miš, ampak ostajamo netopirji. 70% krščeni netopirji. Žal pa bo po dvajsetih letih netopirska tudi Cerkev. A ta bedni jona bo miren: svojo Nalogo je opravil, kako je pa s kleriki, pa ni njegova stvar.

Ostaja nam torej samo ZASTAVA UPANJA, če pa bo še to upanje na koncu jalovo, ne pozabite na nebesa, in vedno upajte vanje, imejte radi Gospoda, ki je Kristus, in enkrat bo te doline solza konec tudi za vas. Za večno, to večno pa je Srečno. Aleluja!

PS: Če kdo ne prepozna Svetega Duha v valoviti črti pod Triglavom, dodajam tole skico goloba, kot sem ga v JLA risal kolegom na roko, za en burek (sami so me silili), potem pa jim je nekdo drug to vtetoviral v kožo. Nekoč pa je eden prišel nazaj, in se pritožil, da to ni noben orel, "Mi smo krila armije", (bili smo 'aviatičarji' na tleh). Ja, orle so hoteli, jaz pa sem jim golobe miru risal. Morda jim je to življenja reševalo v poznejši vojni? Nekaj takega je bilo, na hitro skicirano:


18 komentarjev:

  1. Strašno dober šepet, hvala jona, se bere kot drugi polčas kakšne kriminalne zadeve, če se malo pošalim, ker zadeve so žalostne kot tragične, tako da brez humorja ne bo šlo. Dalo je pa veliko misliti in še naučila sem se nekaj novega.

    Zastave upanja so super, tiksim, good job. Prva asociacija je na športnike, ker so hodili v teh barvah naokoli. Pred leti pa je sosedova punčka hodila s takšno športno kapo naokoli, in bila je osvežitev.

    Kot so nam spoštovani nadškof povedali, Cerkev ima čas. Naši izborni nedeljski verniki pa si še lahko privoščijo apatičnost. Kot narodu nam še ne gre preveč slabo. Zelena narava pomirja, ko človeka rdeča zvezda na TV vznemirja. Ljudje pa bodo malo mešano volili in bo mineštrca za izid. To je v Slovenca vcepljeno. Kot bi nam manjkal del duše, da bi si upali in znali poskrbeti za dobrobit naroda.

    Videla sem, pred leti, so si npr. eni obrazi s tv-jev, levaških nazorov, omislili en kar duhovit promocijski filmček, ki so ga zlansirali med ljudi v eter, ogledi so šli v stotisoče, mladi pa so šli volit, čeravno niso vedeli čemu. A bilo jim je kul. Razmišljam, kako da se desni tistih resnih in razumskih obrazov, ne vržejo v te stvari in ljudi zbudijo.

    Zdi se mi, da niso vsi tega vzeli za osebno poslanstvo, v tisto kar se scelama daš, bo slej ko prej obrodilo sadu. Kar pa so postranske branže, pa bo klavrno. Kot se kakšna mlada deklina loti dela na njivi, pa ji nekaj buč uspe, pa kakšna solata, sosedova tetka, artritična od preizkušenj življenja pridela pa za pol vasi.

    Svetega Duha podobo se naučim risati, mi je všeč, ker je od srca.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Gospod pomaga in sodeluje preko Svojih, kaj dosti pa se za narod ne meni, če narod tako pozablja Nanj. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena! Mora biti dober šepet, če že danes komentiraš, saj se sicer oglasiš v poned., pred službo, predvidevam. Sam nimam občutka, kakšni izdelki so to, ker po par urah dela hitiš drugo urejat. Je pa bralcev danes res veliko, a to je tako, kot tista pevska tekmovanja, ko je zaporniški duhovnik pel z eno, ali pa Ognjiščni Jure, pa so zmagovali ali tam nekje, in človek bi pričakoval, da bo enako na volitvah, ko so kristjani tako enotni, a pri glasbi so kristjani, pri volitvah pa nenehni tepci.

    Ja, če je Duh izbiral zastavo za videnje, je gotovo marsikdaj športnike gledal, očitno nekateri med njimi molijo. Pa imamo 'športno zeleno'. Upam da ne bo vlekla muslimanov nase, zato je dobro, da se jim pove, da je Triglav tudi Troedini Bog, spodaj pa Sveti Duh.

    Dobro si napisala, da manjka del duše naroda, pokopan je po jamah. Kot vem, znajo šamani izgubljene dele duš vračati lastnikom, in ceno plačati za odkup, gospodje škofje pa naj počivajo, saj jih je prelepi obisk Vatikana zagotovo izčrpal.

    Tadesni in filmi ne gredo skupaj, saj vidiš, kakšne dokumentarce o naših svetnikih delajo. Risanke, s polno praznega časa. Če bi bili kaj sposobni, bi zbrali denar od Slovencev-tovarnarjev in privatnikov po svetu, zadnjih 70 let, in bi naredili vsaj en dober film, kako so se stvari resnično dogajale. Nekoč je oče prišel domov, in rekel, da je na vrtu gostišča blizu njega sedel Maček. Pil je pivo s še dvema. Pa sem si vedno mislil, otrok: če bi meni pobil družino, ... A nič, naši verniki so pohabljeni kristjani, vzgojeni v ovce in pujse - to sta jim delala tako Cerkev kot gospoda: oboji so jih ravbali, pa če je bilo pet let slabe letine, so prišli po svoj davek v obliki vina in mesa in vsega možnega.

    Haha, dobro poveš o tetki, ki pridela za dvanajst mladeničev in dvanajst mladenk skupaj. Na Vzhodu smo vsak dan cele ure obirali zajedavce z vrtnin, in jih nosili čez potok v gozd, ena teta pa je prišla dvakrat tedensko, malo pošpricala z nečim, in imela ogromne daikone in glave in sladki krompir, mi pa le naluknjan drobiž, ker so bile rastline vse pretepene od naše 'ljubezni'.

    Tista skica goloba Duha ni najboljša, je samo nekajsekundna, ker se mi je mudilo.

    Res, Gospod daje blagoslove in jih svobodno odvzema. Kdor dobi Duha in je Očiščen, bo imel v hipu preizkušnjo, da pokaže, če je tega vreden. Če se ne odzove, če čaka, gre blagoslov na druge ljudi. Tako se je zgodilo na našem blogu, in glej, kar drugi niso hoteli, si ti dobila. Enako je s škofi: Gospod je bil osebno z njimi, do prihoda iz Vatikana, ker pa so se zabubili v samozadovoljstvu, IN NISO REAGIRALI, ostane samo še karma, narodu pa karma de majolka.

    Kaj čaš, Gospodova pota so nam nerazumljiva, in kdor je poln obilja, pa reče, da ima Cerkev dovolj časa, da ne rabi reagirat v teh skrajno kritičnih trenutkih naroda, potem mu bo dobri Gospod dal veliiiiko časa, ni problema: evo gospodje, tukaj imate veliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiko časa.

    Gospod je res dober. Raje crknem, kot da bi Ga pustil čakati. Če se kdaj več ne oglasim, sem torej crknil, ker Ga nisem hotel pustiti čakat.

    Pa hvala ti in lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Aleluja! Poseben razglas:

    DANES JE BELA NEDELJA, PRVA PO VELIKI NOČI, IN JE NAJVEČJI DAN BOŽJEGA USMILJENJA V LETU!

    Danes se vrzite pred Gospodove noge in Ga prosite kar vam je najbolj sveto in potrebno, in dobili boste. A vsaj malo Ga morate Ljubiti, sama fehtarija bo malo prinesla, Ljubezen pa veliko!

    Gospod je Sv. Favstini dejal (D 49, 50):

    "Moja podoba je že v tvoji duši. Želim praznik Usmiljenja. Hočem, da bi bila ta podoba, ki jo boš naslikala s čopičem, slovesno blagoslovljena na prvo nedeljo po Veliki noči; ta nedelja naj bo praznik Usmiljenja.
    Želim, da bi duhovniki oznanjali Moje veliko Usmiljenje do vseh grešnikov. Grešnik naj se mi ne boji približati. Žgejo Me plameni Usmiljenja, hočem jih izliti na duše ljudi."

    D 570: "Nihče ne prejme odpuščanja, dokler se z zaupanjem ne zateče k Mojemu Usmiljenju, in zato naj bo prva nedelja po Veliki noči praznik Usmiljenja. Duhovniki naj na ta dan vernikom pridigajo o Mojem velikem in neizčrpnem Usmiljenju. Postavljam te za oskrbnico Mojega Usmiljenja. Povej spovedniku, naj bo ta podoba izpostavljena v cerkvi, ne v klavzuri samostana. Po tej podobi Bom delil dušam veliko Milosti, zato naj ima vsakdo dostop do nje."

    D. 699: "Praznik Usmiljenja je izšel iz Moje notranjosti; želim, da bi bilo slovesno praznovanje prvo nedeljo po Veliki noči. Človeštvo ne bo okusilo Miru, dokler se ne obrne k izviru Mojega Usmiljenja."

    Glede Svoje slike Usmiljenja pa: "Po tej podobi Bom dušam delil mnoge Milosti. Podoba mora opozarjati na želje Mojega Usmiljenja, saj tudi najmočnejša vera brez del nič ne pomaga."

    Slika Odrešenja za tiste, ki zaupajo:

    https://3.bp.blogspot.com/-mLy8KrZUco0/WTkDKSyPJWI/AAAAAAAAAtg/DhJDx_sBdPIWhJzHtyz35Dgj9MXGUeEEQCLcB/s400/Zaupaj.jpg

    In današnje berilo, 1 Jn 5:

    "Preljubi, kdor veruje, da je Jezus res Kristus, je rôjen iz Boga; in vsak, kdor Ljubi Roditelja, Ljubi tudi Tistega, ki je od Njega rôjen. Da Ljubimo Božje otroke, pa spoznamo po tem, če Ljubimo Boga in izpolnjujemo Njegove zapovedi. Ljubezen do Boga je v tem, da se držimo Njegovih zapovedi. In Njegove zapovedi niso težke. Vse, kar je rojêno iz Boga, premaga svet. In zmaga, ki premaga svet, je naša vera. Kdo premaga svet, če ne tisti, ki veruje, da je Jezus Božji Sin? Jezus Kristus je tisti, ki je prišel z vodo in s krvjo, ne le z vodo, ampak z vodo in s krvjo. Duh to pričuje, kajti Duh je Resnica."

    Pa lepo nedeljo vsem želim. Aleluja! Gospod Usmili se vseh, ki danes ponižno pokleknejo pred Teboj!

    OdgovoriIzbriši
  4. 1. del:

    Jona, hvala za duhovit odgovor, sem ga trikrat prebrala, se tudi od srca nasmejala mestoma. Živ človek je kreativen, ima duha in duhovitost.

    Hvala ti za RAZGLAS Božjega Usmiljenja. Se odpirajo vsebine, tvoj včerajšnji odgovor in nedelja Božjega Usmiljenja kličeta k temu, sveta Favstina je tukaj in pomaaagaaa. Tudi pri naši slovenski sanji o zeleni pomladi. Kako da ne, ne verjamete? Zgled je živela, kaj zmore Ljubezen do Jezusa (D 1038):

    »Moja ljubljena domovina, Poljska, če bi ti vedela, koliko žrtev in molitev prinašam Bogu zate! Bodi vendar pozorna in slavi Boga, Bog te bo povišal in te odlikoval, toda ostani hvaležna.«

    Draga Slovenija, vidiš, slišiš? Če se z vsemi petljaš in gnile kompromise z Bogu nenaklonjenim sklepaš, nisi v zvestobi in ne čutiš v narodovi duši hvaležnosti (še dovolj). Sprva lažni dobiček bosta bol in trpljenje kasneje.

    Veselje, veselje, vse kar boste danes prebrali iz DNEVNIKA svete Favstine, je ožarjeno z VESELJEM. In naslovna slika bloga Gospodovih šepetanj, je spovednica, kjer se je spovedovala sveta Favstina.

    O, da bi iz vse duše o tem Božjem Usmiljenju in o odnosu dveh src, Favstininega in Jezusovega, danes in vse leto pričali drugim. Drugače je to kot podarjen zaklad, ki pa mora biti resničnost tvojega srca, a ga ne podeliš drugim. Kakšna 'vohrnost' je to?

    OdgovoriIzbriši
  5. Jezus naroča sveti Favstini (D 1074): »… Oznanjaj svetu o Mojem Usmiljenju, o Moji Ljubezni. …« In še (D 1075): »Tiste, ki širijo slavo Mojega Usmiljenja, bom varoval vse življenje kakor ljubeča mati svojega otročička, ob smrtni uri pa jim ne bom sodnik, temveč Usmiljeni Odrešenik.«

    Sveta Favstina je izpolnila Božjo voljo in povedala nekemu duhovniku, da Jezus želi, da bi na praznik Njegovega Usmiljenja pridigali o tem nepojmljivem Usmiljenju. Toda ta duhovnik ni spoznal Gospodove govorice. Jezus pa v tej zadevi pomiri Svojo ljubljeno (D 1072): »Stori, kar ti naročam, in bodi mirna, ta zadeva je med njim in Menoj. Za to ti ne boš odgovarjala.«

    Ja, nerazumljiva so Pota Gospoda. Jona, kot si zapisal Jezusove besede danes zjutraj: »Podoba mora opozarjati na želje Mojega Usmiljenja, saj tudi najmočnejša vera brez del nič ne pomaga.«

    Ni za čakati, prelomno obdobje za narod je. Moralni teolog, spoštovani g. Štuhec, je le rekel bobu bob te dni v članku za Ognjišče, in okrcal slovenske kristjane. Pravi, da je katastrofa, da se resnega političnega problema nihče v Sloveniji ne loti na ta način, da bi ljudje razumeli, da je tukaj nekaj narobe.

    Kaj naj dodamo, ljudje o tem šušljajo, zase nekaj prebirajo, potem pa delajo po svoje, ni pa se premaknila kritična masa, s škofi na čelu.

    Sedaj pa na osebno stran. Iz izkušnje pričujem, ko so dnevi težki, takrat naklonjenost sv. Favstini, tistim svetim iz srca in Jezusu Rešeniku me iz te zemljene brozge dviga. Po vezi srca se Mir vanj nakaplja. Težko je te stvari opisati, so le senca, kar občutiš.

    V ljubečem priklonu pred Gospodom se gorka želja rodi, Jezusa in Njegove veseliti, stanovitno in vztrajno, vsak dan. Poskušati, poskušati in še enkrat poskušati...

    Sveta Favstina je bila bojevnica, Jezus ji pove: » … Ti ljubljeni biser Mojega Srca, vidim tvojo Ljubezen, čistejšo od angelske, in sicer zato, ker se bojuješ. Zaradi tebe bom blagoslovil svet. Vidim tvoje napore Zame, ki očarujejo Moje Srce.« D 1061

    Hvaljen Jezusu in Njegovi, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tukaj je link do Dnevnika svete Favstine na spletu, je prosto objavljen. Drugače pa si priskrbite knjigo v knjigarnah ali natisnite. Ko si zaznačiš, podčrtaš je spominjanje še močnejše.

    http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

    Hvaljen Jezus in sveta Favstina, kar je od srca, gre do srca.

    OdgovoriIzbriši
  7. Madonca lidija, Sveti Suh kar pri tebi ostaja, ni več le za nekaj minut! Aleluja! Ta tema bloga je o Večni Pomladi za Slovenijo, a ko je človek bhakta Jezusov, vedno na koncu pride do pogovora o Ljubezni do Gospoda in o nebesih. Prejle sem videl Zvezdano na Tv, ima gostjo redovnico Pijo, menda twita, pa sem jo poslušal 15 minut, a ne gre: če človek ni srečal 'norega' Gospodovega bhakte, nima žive Ljubezni do Gospoda v sebi, zato govori pusto, dolgočasno in škofovsko. Vse je v nekaj zavito, ker je v glavi še vedno megleno. Kako se je Zvezdana matrala kaj iz nje spraviti, a ... ni še čas, ni še duša. Biti Jezusova nevesta je nekaj povsem drugega, kot biti le v cerkvenem redu. Vse je namreč le v srcu, kar je ostalega je samo zunanjost, da nas spominja, a če v srcu ne RASTE, potem tam ni SEMENA bhaktija (Bog-ti-ja), ker ga nisi dobil od v Gospodu realiziranega duhovnega vodnika.

    Ko gledam vse te naše duhovnike in redovnike, vedno znova z bolečino spoznam, kako zelo so izgubljeni, brez duhovnega vodstva, zraven pa je nek napuh kleričnosti vendarle. Posledica:

    KO GOSPOD PRIDE, GA NE PREPOZNAJO. In če jim daruje blagoslov, ni nič koristi za narod od tega blagoslova naslednji dan. Sestra Pija je dejala, to sem ujel, da ko je prišla v samostan, so jo najprej naučili, naj miruje dve leti, da se nikamor ne mudi. To se sklada z nadškofovo besedo, da ima 'Cerkev čas'. Zato se ne znajo odzivati na usodne trenutke življenja in naroda.

    Saj se tudi papež ne zna, v današnjih Obzorjih duha je bilo povedano, da je reagiral šele, ko so mu dodobra očitali napake.

    Duša seveda ima čas, a narod nima časa. Časa nima tudi tisti, ki z vso silo išče, zahteva in hrope po Bogu. Ker tam časa ni. V transcendenci časa ni. Kdor reče, da ima čas, ali da ga nima, zato ni transcendenten, ampak spi v nezavesti. A gledano iz te strani, zemeljske, je moje telo omejeno s časom, zato moramo z vso silo iskati Boga, kot da nimamo časa. In glej, glej;

    takrat Gospod pride, in če pride oreng, nas nekaj podre po tleh, stopimo se v solzah od Milosti,

    a od tedaj znamo kaj povedat iz sebe, iz svojega srca, v skladu z Naukom seveda, ne zmoremo pa govoriti le posušene oblance iz kateheze.

    Kje je še kdo, ki se je Zbudil? Kje je njegova Beseda, ki gajžla in miluje? Kje je škof, ki kot Slomšek, Vovk in Šuštar razume TA TRENUTEK Našega naroda? So vsi vzgojeni v inkubarorju, diplomirani drsalci na ledu, ki se znajo vsemu spretno izogibati, a skočiti v obrat ne zmore nihče? Izogniti se križu?

    Okej, pa nič. Jezus je Vstal, aleluja!

    Toda: ali si TI videl, da je res Vstal? Če nisi, zakaj ne greš, in VIDIŠ? Kajti potem boš drugače govoril, iz ust ti bodo hodili pisani pirhi, cvetje in trobente, ne pa prašni oblanci.

    Pa hvala lidija, tvoje ime postaja resnično.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jona odlično si pojasnil po Svetem Duhu dojemanje časa, ki ga v transcendenci ni. Kje je kdo od duhovnih, ki mu je Sveti Duh v takšnem obilju iz ust ali izpod tipk vzniknil. Da bi sveti vršaci v Cerkvi vzbrsteli.

    Včeraj sem po navdihu Božjega Usmiljenja in svete Favstine stopila v stik z eno starejšo osebo, v srcu je brbotalo o Božjem Usmiljenju o Sveti Favstini o neizmernem veselju naših duš. In kaj se zgodi, oseba me preseneti, da je začela hoditi k maši, kar prej leta, desetletja ni. Le ob kakšnem pogrebu se je udeležila maše. Sicer malo obotavljaje to pove, češ, da ko je bila še mlada je prejela vse zakramente, potem pa opustila prakso. Iz srca sem ji potrdila to, kako Bog vabi duše nazaj k Sebi. Včasih tudi na sladke limanice, vse, da se zavedene in zmedene ljudi vrne nekoč Domov.

    O, kakšna Milost, zahvaljevala sem se Gospodu za to. Videti z velikimi očmi situacijo, pa je možno le po Božji Dobroti. Sami smo sirote.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Milosti, ki jih nismo vredni, nam darujete. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  9. Zgoraj sem Sveti Duh narobe napisal, se Ti skesano opravičujem, Gospod.

    Lepo, lepo, da se ljudje vračajo v gnezdo Življenja, in začno spet o Gospodu POSLUŠATI. A to seveda ni dovolj. Tudi tisti, ki sem ga omenil, da se je javil, je sporočil, da je bil včeraj pri dveh mašah, a to ni dovolj. Ostati pri nekem medlem iskanju ni dovolj. Iskati moraš, dokler ne NAJDEŠ. Takrat Gospod najde tebe. A kako iskati? Saj je Jezus v Evangeliju vse nekajkrat razložil, lahko pa tudi tako: mnoge stvari delajte OBRATNO, kot današnja Cerkev uči, in delali boste kot je v Evangeliju in v delih prvih učencev. Potem bo vse lahko, če pa delate le s posvetno pobožnostjo, bo vse ostalo v meglo zavito, in človek je takrat nesposoben živeti ZDAJ, zato si domišlja, da ima veliiiiiko časa, kar je po B. Brennan eden od patoloških obrambnih sistemov. Takrat celo gospodje škofje ne reagirajo, ko bi morali - še gasilec reagira - in začne se delati strahovita škoda v narodu.

    Šikataganai; zastava VEČNE POMLADI je napopana, vse je povedano, če pa ljudje niso dovolj inteligentni ali pa Bogu ponižni, pa pač ne bo čudeža, in 'stara poja' bo pela naprej še nekaj mandatov.

    A Jezusovega Bog-to (bhakto) nobena svetna stvar ne odvrača od Ljubezni do Njega. Vsako jutro, čez dan, zvečer in ponoči voli Gospoda v srcu in umu, in Gospod pride, in z Očetom živita pri njem, pa če je v državi ljudem tako ljubi kaos in razvrat, ali pa če je končno en red.

    Pa lep dan želim vsem in tebi.

    OdgovoriIzbriši
  10. Če prisluhnemo današnjemu gostu v itervjuju, lahko ugotovimo, da se par uničujočih mandatov levice ne moremo izogniti.
    Pozdrav.

    JANEZ ŠUŠTERŠIČ: UDBOVSKO OMREŽJE, KI JE POVEZANO Z DELOM SLOVENSKE LEVICE, JE BILO OSLABLJENO, ZDAJ PA SE VRAČA

    OdgovoriIzbriši
  11. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  12. Pozdravljen anonimni. Gledal sem g. Šušteršiča, najprej pol, pa še na spletu, in žal je res kot praviš. In levica-desnica postaja ena mešanica, zdaj je že večina naroda močno precepljena na levo, četudi so verni in cerkveni.

    Ampak: ni vloga iskrenih, da se prilagodijo bolni večini, temveč da so pač vpijoči v puščavi, in šele zdaj in s časom se bo pokazalo, kakšen človek je bil g. Janša, ki ni klonil. Pa nadškof Vovk, pa sveti Slomšek ... Klonilo pa je pol Cerkve, NSi, SLS, itd ... Ti pa me spominjajo na teto, ki je končno naredila izpit za avto in šla na vožnjo. Na priključku na glavno cesto je čakala, a je bilo precej avtov, potem pa ji je bilo zadosti, in 'gas', ne glede na avtomobile. Seveda je bila kolobocija, in dejala je: "Saj sem dosti čakala!" Taka je zdaj NSi npr.

    Ampak: Gospod ne meri po rezultatih naših naporov za dobro družbe, temveč po srčnosti in prizadevnosti. Svoje moramo opraviti, svoje povedati, potem pa biti v duši neodvisni od rezultatov, kajti nima samo posameznik karme, ampak jo ima tudi narod, in za spremembo je potrebna masa, ali pa večja žrtev. Ker pa ni ne enega ne drugega, lahko upamo samo še na Božje posredovanje, če je kaj resničnih bhakt med nami.

    Kakorkoli: Gospod je Živ, to je glavno. Lp

    OdgovoriIzbriši
  13. Najbrž pa je 'anonimni' naša babica? Nisem pozabil nate, moja obljuba velja, in Bog s teboj!!! ALELUJA+ !!!

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala jona, za odgovore in odpiranje poti Učenju. Pozdrav tudi tebi, babica, da si se javila. Spremljaš in si imela pogum prispevati zapis, to je tudi po Gospodovi Milosti. In test iskrenosti duš, večkrat smo testirani, kdaj pademo, kdaj pa gremo skozi sito – po srčnosti in s pomočjo Gospoda.

    O tem pa več pove ljuba sv. Favstina (D 1087): »Ko sem se nekega dne odločila, da se bom vadila v neki kreposti, sem desetkrat bolj kot kak drugi dan zabredla v nasprotje te kreposti. Zvečer, ko sem o tem premišljevala, zakaj sem danes tako izredno padala, sem zaslišala besede: 'Preveč si računala nase, a premalo Name.' Spoznala sem vzrok svojih padcev.«

    Pogledala sem si intervju z g. Šušteršičem, ko je bil omenjen na blogu. Vidi se ta zaslepljenost duš, ki ne priznavajo Boga. Kar je povedal o določenih volivcih - kar je cerkveno, odrinejo v nek predal, dajo čez pečat in tako pustijo desetletja, stoletja … to je velika žalost in dušo zadane v srce. Človek zazna en ogromen prepad, in samo Bog lahko poseže v to.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, bridka karma (ne)izpeta, naj srca duš bodo v Ljubezni cvetja do Jezusa vpeta. V priklonu pred Vami, lidija.


    OdgovoriIzbriši
  15. Prvi del:

    Šele danes zjutraj sem končno naletel na posnetek srečanja ZD+ v Pivki. In glej, zgoraj sem omenil "Janševo TV", zdaj pa vidim, da res obstaja SDS TV:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=134&v=EjPQXsfOacc

    Kakorkoli, krik je premajhen, odmev bo slab. Bom kaj o tem napisal.

    Pozdravljena lidija! Že sem te opozoril, da če citiraš sv. Favstino Najsvetejšo, PROSIM, PROSIM, razloži še resnico, da ne bodo ljudje grešno mislili, da je bila grešna kot smo mi vsi. Zato sam dobro izberem njene navedke, ali pa jih do-komentiram. Ti pa si kot naša Cerkev, ki se rada heca iz zdrsov Jezusovih učencev, da jih lahko ENAČI s seboj in nami, kar pa je absurd in velik napuh. In zdaj se moram s tem ukvarjati:

    Ljubi bralci, zgoraj ste lahko prebrali, kako 'zelo grešna' je bila s. Favstinka, in je padala 'iz kreposti'. Naj vam razložim, in tudi tebi lidija, da boš znala Resnico govoriti. Njeni padci so bili približno takšni:

    - Ko jo je katera od nadrejenih sosester maltretirala ves dan, recimo da ji po 10x pospravi sobo, je sestra Favstina dobila hipno misel jeze do te sestre. Ta misel je bila zanjo 'veeeelik greh'.
    - Ko je bila že hudo bolna (tuberkoloza), a ji sosestre niso verjele, in so govorile, da je le lena, ona pa je storila vse, da se je obdržala na nogah in opravljala dolžnosti, in če je takrat zaradi neusmiljenih sosester postala za nekaj minut žalostna, je to smatrala za svoj velik padec.
    - Ko je bila kakšna druga sestra bolna, je bila mati rednica do nje zelo materinska, k s. Favstini pa po ves dan ni prišla nobena, da ji vsaj čašo vode prinese. Še več, ogovarjale so jo. To je sestro žalostilo, in morda je izgubila kanec Ljubezni do teh babur, potem pa je to smatrala kot svoj 'izreden padec.' Padec v Ljubezni do ne-empatičnih in živalskih duš.

    A vidiš razliko lidija?? Ti in Cerkev servirata podatke v takšni obliki, da povprečen človek misli, da so svetniki enaki idioti kot vsi ostali in midva. Zato te PROSIM, PROSIM, misli kaj delaš, saj mi veliko dodatnega dela naložiš in opravljati moram tvoje delo, da hudič ne prevlada še tukaj.

    Ja, G. Šuštaršič je samo glasno povedal, kaj je komunizem naredil iz našega naroda - večina je zapletena v neke podmizne dejavnosti in omrežja. Sami pa lahko vidimo, da tudi vse večji del Cerkvenih ljudi, žal. In zdravi del Cerkve misli, da bo že prešlo, a to je kot pri bolezni, ki je prišla že v zadnji stadij: ni več poti nazaj. Zadnji trenutki upanja so ZDAJ, a žal tega nihče ne zaznava, razen trije desni politiki.

    OdgovoriIzbriši
  16. Drugi del:

    Ko smo že pri sestri Najsvetejši. V D. 1236 napiše: "10. 8. 1937. Danes sem se vrnila iz (zdravilišča) Rabke v Krakov; čutim, da sem zelo bolna. Samo Jezus ve, koliko trpim. V teh dneh sem bila popolnoma podobna križanemu Jezusu. Oborožila sem se s potrpežljivostjo, da bi vsaki sestri odgovorila, zakaj nisem mogla biti tam, pač zato, ker sem se zdravstveno počutila slabše, čeprav sem vedela, da nekatere sestre ne sprašujejo iz sočutja do trpljenja, ampak zato, da bi mi dodale novo trpljenje."

    In v D. 1241: "O moj Jezus, kako težko je prenašati te vrste trpljenje; ko nam kdo ni naklonjen in nam naredi kakšno nevšečnost, me to manj boli, kakor če mi kdo kaže naklonjenost, a mi na vsakem koraku meče polena pod noge. Kako močna mora biti takrat volja, da bi zaradi Boga Ljubili takšnega človeka. Naenkrat se mora oseba povzpeti prav do herojstva, da bi takšnega človeka Ljubila, kakor Bog to naroča. Če bi se z njim redkeje srečevala, bi to lažje prenašala, če pa živi človek z njim skupaj in to stalno doživlja, je potreben velik napor."

    A vidite, njeno svetost?? Ali ni drugačna od nas? In še več: ali vidite, da so zadnji ostanki zdravega dela našega naroda kot bolna sestra Favstina; da so ZD+ ta pomoči potreben otrok? Ne, tega verniki ne vidijo, in Cerkev tudi ne.

    Kot niso videli, da je sestra Favstina svetnica že od mladosti, in da bi jim že en kozarec vode, ki bi ga prinesli njej, nebeška Vrata odprl; tako ne vidijo danes, da bi jim podpora tistim navdahnjenim v prvi bojni liniji naroda, prav tako oprla vrata in Vrata.

    Mi smo vpitje vpijočega v puščavi. Smešen je, beden je, poražen je, a je blagoslovljen in Sprejet, ker opravlja svojo Nalogo. Kot je napisala lidija:

    To je "test iskrenosti duš, večkrat smo testirani, kdaj pademo, kdaj pa gremo skozi sito – po srčnosti in s pomočjo Gospoda."

    Amen

    OdgovoriIzbriši
  17. Jona, hvala ti za korekcijo in brušenje. Sem ga pa ornk 'usjala' in me je bilo sram, ker to ni bila pomoč. Sv. Favstini sem se opravičila, da so s tem njeni zapisi v Dnevniku napačno razumljeni.

    Nadaljujem naprej, ne odneham. Ko pa smo že pri tem, me žalostijo opažanja, ko nekateri nekdaj sodelujoči, kar odnehajo in NITI NE POSKUSIJO. Pa so tako očitne priložnosti jim po Milosti Gospoda in Njegovih dane, da bi šli preko sebe in se 'odmacolali' iz te zacementiranosti, pa ne. Rajši vedrijo in ždijo v kupu, kjer so. To je SAMOPOMEMBNOST.

    Naj navedem en primer, ker vse v mlin pride, ko je čas. Naletela sem na osebo, ki je že šla preko abrahamovih let, življenje jo je (s)trlo, da se je soočila s hujšo telesno boleznijo. Je pa duša iskalka, že doolgooo časa, skoraj 20 let. A ker nikdar ni naletela na kakšnega v Ljubezni do Gospoda realiziranega človeka, se vrti v začaranih krogih in tiplje, išče, brska. Bere vse mogoče stvari, o poteh duše, o smislu življenju, o odpiranju srca, meditira … obenem pa govori, da jo prevevata strah in negotovost. V vsako stvar za življenje, ki se je loti, da si uredi osnovne pogoje, ima velik dvom. Kaj porečemo - to je dolga pot ljudi, če se jih Gospod ne Usmili, tudi preko zapisane žive Besede.

    Mir je samo pri Gospodu in pride k tistemu, ki začne dušo in srce obračati v služenje Gospodu in Njegovim in vztraja ne glede na vse. Nobeno iskanje po vodnikih za razvoj duše ipd. ne bo potešilo iskrenega iskalca, ga bo pa gnalo naprej, da bo iskal z vnemo tistega, ki se mu je že kdaj matilda približala.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Milost je prepoznati živo Gospodovo Besedo. V priklonu pred Vami, lidija.


    OdgovoriIzbriši
  18. Prav poveš, a nekaj si morda spregledala: Gospod nekatere ljudi vodi tako, da so uporni, potem pa jih uporabi za dobro ljudi. En primer je npr. g. Trump, ki se mu posmehuje ves svet, gnil od feminizma in ..., a je v enem letu pripravil Severnega Korejca, da se je pripravljen odpovedati jedrskemu orožju; v 14h dneh je pripravil bojevite Kitajce, da so popustili s carinami in se odpira njihov trg, ne pa da le izkoriščajo in kradejo zamisli; in zdaj bo dr.. izbil iz Asada, kajti ko pa trpijo otroci zaradi strupov, je konec vseh milosti, takrat Gospod ponori, in pošlje svoje uničevalne sile. Tako je Amerika že dvakrat rešila svet, in zgleda da ga mora ponovno. In kot pedofili v zaporih postajajo punčke za kriminalce, kot bo Asad dobil lekcijo življenja, tako je tudi z duhovniki, ki so grdi do otrok. Slišal sem za neko posredovanje škofa Štumfa, a sem se zjokal, ko sem zvedel, kaj za en hudič je zdaj to.

    In tudi v levo zasukani NSi se dogaja, mnogim starim članom gre na kozlanje Toninovo približevanje levici, enako je v SLS, ki na volitvah ne bo dala glasov v prazno, ker noben ne bo volil za Zidanška, ampak za Kanglerja.

    Sekam veje in grebem zemljo, a prihajajo novice, in Gospod dela red tudi skozi navidezno gluhe za Nauk: tudi skozi njih kaznuje Hitlerje in prevzetneže, čeprav modernizirana Cerkev razlaga, da Božja Pravičnost več ne obstaja, da je zdaj larifari, da je pekel brez veze, kajti itak se bodo ta žlehtni kar razblinili, in se ga s tem rešili. Tako je vsaj povedal naš dobri papa v Rimu, v poslanici o svetosti pa žal nisem opazil besede o Ljubezni do Boga, kolikor so mediji do sedaj povedali, četudi je to Prva Zapoved vseh zapovedi.

    'I tako prolaze dani, na zemlji što su ti dani': Mir in red delajo močne vojske, religije pa pogosto nered. In Bog Oče včasih stori, da je pobitih 10.000 barab, da se reši 100 otrok ali nedolžnih, in prav je tako, kajti:

    KOGAR GOSPOD UBIJE PREKO SVOJIH SLUG NA ZEMLJI, JE ITAK REŠEN, KOT BODO REŠENI VSI TISTI IZ PEKLA, KI BODO OB KONCU SVETA OSTALI BREZ TAL POD NOGAMI. Tu pa ima dobri Frančišek zelo prav.

    A pripravite se potuhnjeni desničarji, pripravi se Asad, pripravi se Božja Hiša, če ne boste na pravi strani, strani Gospodovih zemeljskih slug, ki jih On podpira, ampak boste ostali vmesni mlačni, kajti izpljunil vas bo, kot je to v Nauku.

    Bojmo se Gospoda, ker On je Kralj nad vojskami, so učili v Cerkvi še v moji mladosti. Naprej Kristusova in Marijina vojska, so vzklikali in pisali. Pa je prišel Merikanc, zdaj pa tričetrt Slovencev čezenj s...e, in obožuje pokvarjenost Rusije in našega SD in Desusa oz. vse levice. Vendar to ne more večno trajati, zdi se mi, da bo prej ali slej prišel kdo, ki je še hujši od tahudih. Kajti določeni hudiči razumejo samo takšno govorico in tretma.

    To je Mojzesov Evangelij. Hvala Tebi Gospod!

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.