- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

ponedeljek, 14. maj 2018


68. Je javna RTV objektiven družbeni medij??
Taktika zapiranja ust povabljenim gostom.

Odmevi
slika: blogshow
14.5.2018, pon.

Še danes, če se spomnim, mi ni jasna naivnost ZD, ko je vlagala 'vložke' za volitve v volilnih okrajih. Kot da se ne bi ničesar naučili od npr. g. Janše in SDS in drugih, ki so po SVOJI lagodnosti ali nerodnosti redno padali v mlin medijev in državnih aparatov za prisilo. Če nekdo stoji pred sodiščem toliko časa, in ugovarja proti nedemokratičnemu sodstvu, le kako lahko - po tej karmi - od istega sodstva pričakuje demokratičnost zase? Ne bo šlo, kajti po naši veri se nam godi, in kdor to ve, svoje papirje prekleto dobro pripravi in prešteje te in one razplodne organe.

Enako je z mediji.

Dobil sem sporočilo, naj si ogledam včerajšnje Odmeve. Žal jih je spet vodila ga. Pesek, v katero smo pred leti mnogi precej zaupali (morda bolj zaradi njenega moža in njegovega dela v zvezi z revolucionarnimi poboji ljudi), odkar pa je napisala knjigo hvalnice kontroverznemu in spornemu voditelju iz časa osamosvajanja, pa ni več tako, saj je očitno SPREGLEDALA velik del resnice. Tak človek pa ni več objektiven. Čuti se, da s srcem nikoli ni pri stvari, kadar vodi Odmeve (a odlična javna plača je le plača), v zadnjem času pa gledalec nehote začuti tudi nekakšno aroganco gosposkega tipa. Ali pa jo je prej spregledal? To je moj osebni občutek, a vidim, da tudi mnogih drugih. Včeraj je v njih kar pokalo. Tu si lahko ogledate kakšen masaker sta z g. Cerarjem izvedla nad g. Vilijem Kovačičem:


Opazna je perfidna taktika, na katero padajo vsi desni, ki živijo v srcu, in imajo čustva, za razliko od bledičnih logomatov na drugi strani. Takole gre ta taktika:

1. Najprej se da besedo g. Cerarju, da še malo bolj segreje ozračje,

2. potem pa se jo Kovačiču vzame najmanj petkrat, z zavajajočimi obljubami, da bo lahko vse pojasnil kasneje. Čaka, mi tudi. A tega 'kasneje' ni NIKOLI. 

3. Ker mora g. Kovačič - in tudi drugi 'minorni' gostje v drugih oddajah in srečanjih - vedno znova ostati tiho, se v njem nabere napetost, zato si mora besedo včasih kar izboriti. S tem pa je padel v novo perfidno past: ker je dozdevno izzivalen ali 'nesramen', se mu besedo ponovno vzame.

4. Vsakič, ko pa se mu jo vzame, se jo dodeli nasprotni, vodilni strani, kateri se dovoli tudi skakanje v Kovačičevo besedo, in na koncu ga trančirata oba, kot dve lisici eno pišče. Gost je na tak način praktično zlorabljen. Vse je narejeno, da izpade idiot.

Tako čutimo že dolgo, ko gledamo  'soočenja' na naši RTV. Vsak, ki živi v srcu in je količkaj pravičen, reagira na tak tretma z dvigom pritiska, čez čas tudi ostrejšo besedo, a potem je konec - se ti že smehljajo, jemljejo besedo, skačejo v besedo, dvigajo dlan in prst pred teboj in dvigajo svojo brado. Kaj je že zadnjič psiholog zapisal o g. Šarcu na soočenju? Da dvignjena brada kaže na vzvišenost? In ker smo že pri predvolilnih srečanjih: prvo je so-vodila prav gospa Pesek, in bilo je neverjetno nekvalitetno speljano: popolnoma je bila onemogočena debata med udeleženci, s tem pa je RTV zaščitila trenutno vladajočo levo oligarhijo.

Žalostno je tako, in nekoč bodo zaradi vsega tega izgubili tako naš prisilni RTV prispevek, kot tudi vsakršno Gospodovo naklonjenost. Kajti tako se med poštenjaki pač NE POČNE. Ne počne se tako, 'strokovnjaki' gor ali dol, poštenje je pred vsem drugim. 

Vir: Odmevi 13.5.2018

Zakaj levičarji v besednih dvobojih v glavnem zmagujejo?

To je zaradi tega, ker mnogi od njih nenehno živijo v svojem trebuhu. Naš um je lahko spuščen pod stopala, takrat imamo veliko zemeljsko moč, a popoln nemir; lahko je nekako v višini kolen, kar indicira na beg pred resnico; lahko v višini beder, kar kaže na željo po begu pred napadom: v mednožju (pomen je jasen); v črevesju, kar pomeni živalski boj za prevlado ali preživetje; v pleksusu, ki je kraj začetka sodelovanja z drugimi, da bi preživeli.

Od tu višje pa nastaja Človek: kdor živi v srcu, je sočuten in tudi iskren, želi dobro vsem; nad srcem je 'center duše', in kdor je tam, je spoznal svoj položaj v odnosu z Bogom, zato pozna samega sebe in svojo Nalogo; v grlu je tisti, ki govori Resnico in jo tudi živi, Resnica pa je Nauk in Gospod; in Gospod je Jezus Kristus. Višje gor pa so višja duhovna stanja mistikov, ki so ob Gospodovih nogah.

Zaradi tega s(m)o zdravo desni po naravi dodatno opremljeni tudi z močjo PRAVIČNOSTNIH  čustev, ki niso le živalsko - preživetvena in s tem pristranska. Ta čustva pa v situacijah podmiznih besednih dvobojev motijo govor, ker so kot mati, ki ljubi otroka, in kot oče, ki ga ima od srca rad, zato je pravičen. Zrelega človeka krivica in sprevračanje prizadenejo, nezrele duše pa ne, ker je to njihova običajna pristranska narava.

Ta narava je v rokohitrskem besedičenju, in tu šolanim levakom ni para. Ker čepijo v lastnem črevesju, jih čustva ne motijo. Tudi pri psihopatih-sociopatih je videti ta hlad, to moč nasmeškov in zavajajočih besed, ko tudi v najkritičnejših trenutkih delujejo popolnoma hladno. Obvladajo se, njih arogantnost (ki je znak izgube človečnosti), pa je samozadovoljna in vzdignjena nad empatijo. Imenujemo jo lahko tudi: oholost, ošabnost, prevzetnost, domišljavost, in pri tej oceni g. Kovačič ni prav nič zgrešil.

Ta hladnost je znamenje 'zveri'. Zveri v duhovnem smislu, to je prisotnosti satana. To stanje duha nima nobene RESNIČNE empatije (sočutja). Samo govoriči o njej. Govori, da služi narodu, a služi le hudim duhovom. 
   
Kdor pade v to past, ki je že zdavnaj pripravljena zanj, je v težavah: če bo tiho in vse požiral, bo izpadel nesposoben in grešen bedak; če se bo javil po svojem srcu, pa bo izpadel nestrpnež. Prisiljen je, da deluje kot oni: se izraža samo s praznimi besedami in vljudnostmi, pri čemer pa je bilo g. Cerarju dovoljeno vsakršno izzivanje, nasprotni strani pa nikakršna solidno zaključena pojasnitev. To so bili ponovni poboji, tokrat 'v duhu'. 

In ko smo že pri g. Cerarju: gre po poti vseh tistih, ki so ob podobnih priložnostih v preteklosti, kadarkoli je bila prilika, negativno omenjali g. Janšo, A SO VSI ZELO RAPIDNO POLITIČNO PROPADLI. Njihova imena smo našteli nedolgo nazaj. Kogar to ime obsede, da ga preganja po krivici, naleti na Y, hebrejski jod. In kot vemo, je to Božja abeceda. In jod je Jahve. 

Sklep

Malo je zvestih Gospodu, pravičnosti in korektnosti. Biti korekten tudi do 'nasprotnika' ali poraženca. A celo tisti, ki so nekoč morda bili taki, znajo pasti globoko, ker si iz lagodja privoščijo jemati plačo od nekorektnega mamona. Takšnih ljudi je vsepolno povsod, kjer je kakšno korito: tako v politiki, državnih službah, kot v Cerkvi.

Zato je Večno Božje Kraljestvo povsem neka druga Dežela, naš resnični Dom, tole tukaj pa bo vedno ena mešanica velike nesreče, mešetarjenja in kratkih srečic.

Reši se, kdor se more;
spreobrni se, dokler je še čas.






9 komentarjev:

  1. Jona, s tvojimi ugotovitvami se popolnoma strinjam. Ga. Peskovo sem imela za najboljšo RTV voditeljico, ki zna uveljaviti svoje mnenje, v tem primeru in že zadnjič pri soočanju predsednikov strank, v prvem predvolilnem soočanju, pa je popolnoma počepnila, ŽAL !!!
    SAMO BOG ŠE LAHKO POMAGA SLOVENIJI !!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav imaš, Bog pa malo na daljše čase pomaga, če tudi sami nismo dovolj zavzeti.

    Res je gospa neverjetno takšna, ali je nihče ne opomne, recimo doma, ali pa je to že takšna gnada, da je njen zid postal neprebojen: izjemna plača, 'zvezdništvo', moč delnega upravljanja z drugimi ... In seveda: slaba družba.

    Če pa pogledamo malo globlje, postane jasno: kot je obrambni sistem g. Bobovnika oficirstvo; g. Berganta duhovičenje z brezizraznim obrazom; potem je bila še ena, ki je na zdravljenju; dotična gospa pa ima to staro-učiteljsko aristokratsko držo, ki pa je možna le v sistemu brez možnosti pritožbe. Videli smo, kako ponižen je pravzaprav g. Kovačič, a na koncu pa je bilo le preveč, tudi zmedla sta ga, prefrigano, in res, tako so bile videti stvari tudi v preteklosti: vse je narejeno, da si na koncu idiot pred ljudmi.

    A Gospod vse vidi in je videl. Zelo dobro je videl, in prihaja padec.

    Zaključek: nihče se ne izogne zlu, če jemlje denar iz vreče slabega. Reši se samo tisti, ki VEDNO DOSLEDNO ZAVRAČA VSAKRŠNO PLAČO ALI NAGRADO od tistih, ki ne vedo več kaj je prav in kaj ni; kaj je demokracija; kaj je resnica in kaj je pravica.

    Beden rod postajamo, in večina se trudi, da tako tudi ostane. Zato se strinjam s teboj: samo Bog nam lahko še pomaga, a pomagal bo čistim dušam, da se vrnejo Domov, kajni pa ostajajo kralji Zemlje do konca sveta.

    Pa lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. G. Vili Kovačič; UKRADENA ROSVITA PESEK:

    http://referendumdrugitir.si/post/369635/odmev-na-odmeve-13052018-na-rtvslo1

    OdgovoriIzbriši
  4. V oddaji VV Faktor g. Kovačič enako kot mi opiše psihološki profil leve strani. Lahko gledate od 6:40 minute naprej:

    https://www.youtube.com/watch?v=nSGmFNWgDw8

    Gospod Kovačič je v svojem zgornjem zapisu meril čas govorjenja Cerarja in njega, a poanta sploh ni v tem, temveč v KVALITETI MOŽNOSTI ODGOVARJANJA. Naj propadli predsednik vlade govori dlje, ni problem, a on je lahko govoril v popolnem miru, ko pa je Kovačič želel odgovoriti na insinuacije, je bil od voditeljice grobo večkrat prekinjen. In tudi ko je dobil besedo, sta ga oba sogovornika 'dala na elektriko' z nenehnim motenjem. Cilj takega vodenja oddaje je klasično staro-komunističen:

    Ne me držati za jezik, napisal bom po spominu: bil je izjemen prevajalec, Janko Moder, ki je znal okoli 9 jezikov. Med vojno je zaradi izčrpanosti pozabil mnoge od njih in se jih je moral kasneje ponovno naučiti. No, ta mož je padel v klasično nemilost partijskega sistema:

    DALI SO MU SLUŽBO, V SLUŽBI PA NOBENEGA DELA. Drugi del te taktike je prepoved oz. onemogočanje kulturnega udejstvovanja in objavljanja del.

    Takšen tretma je seveda za kulturnega človeka morilski: ima službo, a nihče mu ne da nič dela; ima neko plačico, a ne sme se izražati in biti koristen.

    Enako se dogaja desnim gostom na RTV Lj: povabljeni so, potem pa se jim na razne načine zapira usta, ali pa se jih moti in provocira. Ja, hudič je zgrabil mnoge tam, a tako, da si celo domišljajo, kako zelo dobri in pošteni so. Moti jih vsakdo, ki jih moti pri njihovi zakoreninjenosti ob državnem koritu. To pa seveda ne more več dolgo trajati, ne bi bilo naravno.

    OdgovoriIzbriši
  5. No, popravek glede Janka Modra: sploh ni dobil nobene službe, vsi so se ga morali izogibati kot kužnega, mu je pa bil dovoljen status 'svobodnega prevajalca', a njegovih prevodov ni smel nihče objavljati. Potem ga je rešila Mohorjeva, a tudi on njo. Prevajal je iz 20-ih jezikov.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jona, hvala za tole videnje dogajanja v medijih, ki je ljudem po večini skrito. Zanimivo je pa to, da se je ta intervju zgodil ravno na dan, 13.5., na 7. velikonočno nedeljo, ki je nedelja sredstev družbenega obveščanja, hmm. Gospod je dober, On uči in opominja, da se stvari v družbi korigirajo. Pogledala sem linke in si vse prebrala, hvala tudi anonimni, se mi zdi, da je to naša babica. Šla pa sem še enkrat brat Božjo Besedo za to nedeljo, pretresla je, zato jo dodajam:

    Jn 17,11-19

    Tisti čas je Jezus povzdignil oči k nebu in molil: »Sveti Oče, ohrani jih v Svojem Imenu, ki si Mi Ga dal, da bodo eno kakor Midva. Dokler sem bil z njimi, sem jih varoval v Tvojem Imenu, ki si Mi Ga dal. Obvaroval sem jih in nobeden izmed njih se ni pogúbil, razen sina pogubljenja, da se izpolni Pismo. Zdaj odhajam k Tebi, vendar to govorim na svetu, da bodo imeli v sebi polnost Mojega veselja. Izróčil sem jim Tvojo Besedo, svet pa jih je zasovražil, ker niso od sveta, kakor Jaz nisem od sveta. Ne prosim, da jih vzameš s sveta, ampak da jih obvaruješ hudega. Niso od sveta, kakor Jaz nisem od sveta. Posveti jih v resnici; Tvoja Beseda je Resnica. Kakor si Mene poslal na svet, sem tudi Jaz njih poslal v svet, in zanje se posvečujem, da bi bili tudi oni posvečeni v resnici.«

    Vas ne zadanejo te Besede našega Rešenika? Današnji svet pa stoji predvsem na sudrah, kot ta sloj poimenuje druga religija. Seveda morajo tudi oni biti, saj predstavljajo delovno silo, zagata in težava pa nastane, ko prevzamejo oblast. To so ljudje duhovnega neznanja, delujejo tako kot je bilo opisano v šepetu, v črevesju in hladno. Predvsem pa se to zgodi tistim, ki zanikajo Gospoda ali se s takimi začno družiti, jemati koristi ali so finančno odvisni od njih.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, skrivnostna so Pota Gospoda, Ti živiš in Si Ljubezen! V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala za Besedo lidija, aleluja!

    Ta svet res vodijo šudre, duhovni nevedneži, namesto kšatrije, ki poslušajo nasvete Božjih ljudi. Komunizem je kot da bi prašiči, perjad in govedo zavzeli kmetovo hišo in oni začeli vladati, kmetu pa dali vile in lopato, ter ga zaprli v betonski hlev. Rekli bi mu, da lahko govori kolikor želi, in kmetuje tam notri. Ko bi bil povabljen v svojo bivšo kuhinjo na intervju, pa bi vsi kikirikali, mukali in rigali, ko bi usta odprl.

    To je ta svet, svet tamasa, duhovne teme.

    Gospod Usmili se,
    Kristus Usmili se duš, ki bijejo boj, da ostanejo zveste. Amen.


    OdgovoriIzbriši
  8. Jona, hvala za pojasnilo. Svete knjige drugih religij povedo; najpomembnejša je družba tistih, ki Ljubijo Gospoda. Ljudje se sploh ne zavedajo usodnosti slabe družbe. Človeka počasi, a zanesljivo vleče v propad. Razumljivo in duhovno naravno je, da se vsak, ki sledi napotkom svetih očakov začne umikati in je za ostale mogoče malo čuden.

    Pa še nekaj sem včeraj spoznala, govorila sem s starejšo osebo, ki se je skupaj z bližnjimi vrgla v nove podvige urejanja bivanja. Polna so nje usta, kako po prenovi prostori kar žare, a iz srca je bilo zaznati takšno bolečino in žalost, da če bi še malo dlje bile v stiku s to osebo, bi ji tista žalost začel buhati na plano kot prepolna kanalizacija. Starejši ko so ljudje, bolj se jim čas izmika in še bolj rinejo v nesmiselne podvige ter močneje se 'farbajo', da kar počno, prinaša srečo.

    In v tistem je spreletel umik v Tišino Gospoda, zaznala sem, če začnem govoriti kaj drugega, postanem strelovod. Ni bil še TPO za Besede Duha, najprej se mora njihova vsebina pretenstat.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ko se naše ideje izčrpajo, se Božji plan razkrije. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  9. Res se Bogu zelo naklonjena oseba začne umikati iz osebnih družbenih angažiranj, a to ne pomeni, da ji ni mar in da ne sodeluje drugače. Poglej zaprte klavzure, in enako je s puščavniki: daleč od sveta so (naj bi bili), a kot je rekel Jezus Gospod sv. Favstini, takšne duše vplivajo na svet okoli sebe, celo na ves svet, če so svete. Glavno omrežje namreč ni 'v mesu', kot sta RTV in politika, ampak 'v duhu'.

    Dobro si opisala pozunanjeno osebo v stiski, tudi verniki so pretežno takšni in kleriki: koliko ene oprave in blišča in gradenj in ritualov, svetniki pa niso nič od tega potrebovali, kajti, spet: glavno se dogaja v duhu.

    Seveda pa tisti, ki živijo na odru, to nenormalno stanje pozunanjenega 'zvezdništva' vzamejo kot trdno dejstvo, s tem pa padejo v patologijo. Lastnega duha.

    In res, takšnim kaj pripovedovati, preden jih stisne muka lastnih grdot, je zaman, samo agresivnost in sprevračanja doživiš. Sčasoma si vse bolj tiho v svetu, v duhu pa vse bolj poješ. Kajti vidiš stanje duš, zato ti je tudi jasno, katere so poti v globel, in katera Pot je Prava. In srečen si, da imaš to Milost, da lahko Pravo hodiš, saj v srcu čutiš Mir in veselje, kar pa ni mogoče za tistega, ki sprejema nespodobne časti in darove sveta. Zgodba Resnice:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+16%2C+19-31&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

    Pa lep dan vsem in tebi. In ga. Rosviti tudi, saj vsakogar že ne bi opozarjali. Tu pa upanje morda obstaja ...

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.